Восторг - столовий сорт винограду з підвищеною стійкістю до хвороб і морозу. Дуже раннього терміну дозрівання (110-120 днів, на 3-5 днів пізніше сорту Перли Саба). Середньо-сильнорослий. Грони конічні, іноді безформні, великі і дуже великі, середня маса грона 531 грам, а деякі з них досягають 2 кілограмів, помірно-щільні. Ягоди винограду великі і дуже великі, 27x24 мм, 6-7 г, злегка овальні, білі, із засмагою на сонці, приємного смаку, з великим вмістом цукру. М'якоть хрустка, гармонійного смаку, шкірка ягід помірно-щільна, з'їдається. Цукронакопичення високе - 19-26%, кислотність 5-9 г/л. Визрівання пагонів хороше. Навантаження на виноградний кущ 35-45 вічок при довжині обрізки плодових лоз на 6-10 вічок. Плодоносність вічок біля основи пагонів висока, тому можна обрізати і коротко, на 2-4 вічка. Укорінюваність живців задовільна. Захват краще вдається в щепленій культурі на сильнорослих підщепах. Характерна особливість - здатність винограду зберігатися на кущах протягом 1-1,5 місяця без втрати смакових і товарних якостей. Транспортабельний, чуйний на своєчасне зрошення, підвищені дози мінеральних і органічних добрив, підживлення. Дуже великі грона Восторгу (1,5-2 кг) отримують за помірного навантаження кущів вічками (20-30 вічок на дорослий кущ) і хорошого запасу багаторічної деревини. Особливо добре вдається на арочних формуваннях. Виноград стійкий до морозу (-25°С), мілдью, сірої гнилі. Залежно від регіону обробітку слід проводити 1 -2 обприскування проти мілдью з додаванням у розчин препаратів від оїдіуму. Сорт нестійкий до філоксери, і як підщепу може бути рекомендований Берландієрі x Ріпаріа Кобер 5ББ. Сорт винограду Восторг рекомендується для обробітку в неукривній культурі з певною часткою ризику пошкоджень кущів у зимовий період.