Виноград кишмиш Велес селекція: Україна, вивів сорт В. В. Загорулько; лоза: швидкоросла; сорт: гібрид, термін дозрівання - ранній, ягоди можна їсти через 95-100 днів з початку вегетації (початок серпня); квіти: двостатеві; кисть: конічної, циліндричної форми вагою до 2 кг, середньої щільності; ягоди: овальні, 4,5-5г; шкірка: щільна, рожева, але під час їжі практично невідчутна; м'якоть: соковита, щільна; аромат: легкий мускатний; врожайність: 6-7 кг з 1 куща; цукристість: 18-20%; плодоношення: на 2 рік; стійкість до хвороб: висока; транспортабельність: можлива; стійкість до вологи: середня; морозостійкість: -21 ° С, вимагає укриття; посадка саджанців винограду: весна / осінь; ділянка: сонячна; грунт: чорнозем; відстань між кущами: 1,5-2 м; полив саджанців винограду: регулярний, без застою води; формування: віялового типу на 4 рукави, додаткова обрізка навесні, восени; опори: шпалери, поодинокі арки; підгодівля винограду: навесні внесіть азот, в період цвітіння суперфосфат, калійно-фосфорний склад перед дозріванням ягід; хвороби винограду: сорт може хворіти помилковою, справжньою борошнистою росою, 2-3 рази в сезон обробляйте кущі фунгіцидами; зберігання: в прохолодному приміщенні на шпагатах кисті зберігаються 3 місяці;