Баклажани Алмаз виростають до 14-18 см в довжину, в діаметрі – до 6 см. Плоди овально-циліндричної форми, рівні за формою і розміром. Вага – в межах 250-300 г. М'якоть світла, з зеленуватим відтінком, смачна, без гіркоти. Шкірочка темно-фіолетового кольору. Рекомендується вчасно збирати плоди і не допускати їх перезрівання (м'якоть стає надмірно жорсткою, насіння – твердим). Зібраний урожай витримує транспортування без втрати товарності. Смак і поживна цінність зберігаються протягом тривалого періоду. Основне призначення – свіжий ринок і переробна промисловість. Особливості сорту баклажанів Алмаз: • вегетаційний період – 70-80 днів від висадки розсади; • відкритий і закритий грунт; • невибагливість до умов вирощування; • висока стійкість до фітоплазмозу і вірусу тютюнової мозаїки, середня стійкість до фітофторозу, фузаріозного в'янення і вершинної гнилі; • тривалий період плодоношення; • потенціал врожайності – від 2,5 до 7,5 кг/кв.м або 40-50 т/га; • відмінні смакові якості, транспортабельність і легкість; • використовується в кулінарії для гарячих страв і консервування, придатний для переробки в промислових масштабах.