Баклажани Геліос - відносно новий сорт з плодами правильної круглої форми. Його біла щільна м'якоть після приготування не гірчить і володіє грибним смаком. Щоб виростити хороший урожай досить неcкладного догляду і своєчасної уваги. Сорт невибагливий, любить тепло і регулярні поливи. Урожай дозріває дружно, його зручно прибирати і можна довго зберігати без втрати товарних якостей і вітамінів. Опис сорту баклажана Геліос:
сорт ранньостиглий, період дозрівання - 110-115 днів;
плоди великі, круглі, масою від 300 до 700 г;
смак ніжний, трохи грибний;
гіркоти немає;
підходить для всіх видів термічної обробки;
висадка насіння баклажанів на розсаду починається в лютому-березні;
пересадку у відкритий ґрунт проводять у травні, у теплиці - у квітні;
сорт теплолюбний, його комфортна температура + 25˚С;
ґрунт потрібен поживний, нейтральний, добре дренований;